Naišao sam na video koji je uradila moja prijateljica i to pod nazivom koji nosi ovaj tekst. Ja vjerujem u tebe. I već nekoliko dana vrti mi se u glavi upravo to vjerovanje, taj vjetar u leđa koji svima nama treba, a mnogo puta izostane. Često nesvjesno, ali izostane. I upravo je to ono što boli najviše, ali nekako tješi činjenica da bi mnogi postupili drugačije, samo da su bili toga svjesni, jer onda bi znali što svakome od nas treba.

život

Život, Foto: Flickr, jurvetson

Pisao sam već o tome koliko je vjera i vjerovanje bitno u životu svakog od nas i koliko je snažan utjecaj vjerovanja na mentalno stanje čovjeka kao bića. Ogroman je utjecaj i upravo zbog tog snažnog i neoborivog utjecaja treba više i češće poticati ljude. Trebamo im biti jača podrška i onaj oslonac koji često znači novi početak.

Činjenica je da nemamo svi jednako izgrađeno samopouzdanje, da nismo svi dovoljno snažni da kroz teške i ključne trenutke prođemo sami. Netko je snažniji, netko lomljiv. Netko puca od samopouzdanja, netko je sumnjičav, jednostavno različiti smo. I koliko god da smo različiti na mentalnoj i fizičkoj razini u nutrini sebe jednaki smo i ponekad nam jednostavno treba potvrda i podrška bliskih osoba. Obitelj i prijatelji!

Neka vam ne bude teško izgovoriti „JA VJERUJEM U TEBE“. Čak i one koje ne poznajete dovoljno budite im podrška, budite im barem na trenutak vjetar u leđa jer možda je baš vaše vjerovanje početak njihove promjene i životnog uspjeha.

Sjetite se sebe, sjetite se trenutaka kada je vama trebalo da vam netko kaže da vjeruje u vas. Sjetite se kako je vama bilo teško, koliko ste se preispitivali, koliko ste bili nesigurni i koliko ste zapravo prilika propustili samo zato jer niste dovoljno vjerovali u sebe, a nije bilo nikoga tko bi vam rekao – hej, ja vjerujem u tebe, možeš ti to! Sjetite se i djelujte.

Sjetite se da kroz vjerovanje pokazujete da vam je stalo, da ste utkali dio sebe i pokazujete da slušate.  Sjetite se da svi oni koji su na vašem životnom putu tu bivaju s razlogom. Neki da vas ojačaju, neki da vas slome, a neki da vas podignu. Sjetite se da je život cjelina, a ljudi koji su dio vašeg životnog puta u vama bude emocije. Neće svi gledati istim očima kao i vi, susrest ćete se i sa kritikama.

Sjetite se i reagirajte jer vaša vjera u drugima budi emociju. Reagirajte i ne odmahujte rukom, jer ja vjerujem u vas. Vjerujem u ono dobro koje se nalazi u vašem srcu. Vjerujem u vašu plemenitost i dobročinstvo. Vjerujem u vaše postojanje i u vašu svrhu. Vjerujem u vaš uspjeh.

Vjerujem u tebe, u tvoj život, u snagu koja se nalazi u tebi. Znam da ti to možeš i znam da ćeš uspjeti. Vjeruj u sebe. Vjeruj da postoje mnogi koji vjeruju u tebe samo su ti zaboravili reći. Vjeruj jer ja vjerujem u tebe.

Autor: Zdravko Posavec