Foto: Flickr, Chi King

Puno puta kroz život susrećete se neistinom i lažima koje vam drugi serviraju, neki i sami koriste neistinu iz zabave ili pak da bi opravdali sebe, svoje postupke, ili da bi drugi gledali na njih sa divljenjem.

U lažima su kratke noge i to je potpuno točno, jer prije ili kasnije istina će isplivati na površinu. Nije bitno na koji način će se pokrenuti istina, ali ona će sama pronaći način kako da pobijedi, a da pri tome najveći gubitnik bude upravo onaj koji se koristio neistinom i lažima.

Možete osobe oko sebe lagati i pričati im neistinu, ali svaki put kada ne koristite istinu, imajte na umu da možete ljude jako povrijediti na taj način, da na kraju vi dobijete etiketu lažljivca i konačna sramota pripada vama. Ali zašto je važno koristiti istinu i zašto ona svaki put pobijedi?

Istina je govor vaše duše, u njoj ne postoji skrivena namjera ili neka druga loša vibracija, u njoj stoji sve ono vaše najbolje. Istina je vaš najčišći dio i ponekad zna biti bolna, ali to joj upravo daje samo na važnosti i stvarnosti. Puno ljudi se vodi neistinom iz razloga da ih drugi gledaju sa divljenjem i da budu “ono nešto”. Možete vi pričati što vama odgovara, ali priupitajte se što zapravo dobivate iz svojeg govora i izrečenih riječi. Kroz neistinu vi gradite svoj imaginarni – virtulani svijet, a da zapravo toga niste svjesni. Možete imati u toj neistini sve, ali ako vi to ne možete uživati u stvarnosti onda vaš život gubi sve, pa čak i smisao života. Virtualni svijet koji stvarate kroz neistine i laži može imati apsolutno sve, ali samo je pitanje kada će se sve početi rušiti i kada će vas vlastita neistina pritusnuti prema dnu, jer virtualni svijet nema čvrste temelje, a jedini čvrsti temelj je istina.

Kroz neistinu vi ne živite, nego vješto glumite. Ne treba nikog osuđivate, ali kroz neistinu vi ste sebe osudili do kraja svog života. Zbog nedostatka hrabrosti da prihvatite činjenice onakvima kakve jesu, vaš um počinje stvarati sliku nečeg nestvarnog i nameće vam to kao ispravno rješenje. U sebi ćete osjetiti kao da vas nešto izjeda i to vam duša sugerira da je ne stavljate u okove i da je ne uništavate. Ako se samo malo zapitate što vam donosi istina, možete dobiti stotinu odgovora koje će vas potaknuti da koristite istinu i samo istinu.

Istina je jedna i ona uvijek pobijedi, sve što gradite na temeljima istine nitko vam neće uništiti,  jer ona je nepobjediva. Kroz istinu će vam se sva vrata otvarati samo ako želite pokucati na njih, kroz istinu ćete možda imati manje u materijalnom obliku, ali ćete imati ono što vrijedi, a to je život bez straha i imat ćete svoj osobni mir. Nećete imati grižnju savjesti i ono najvažnije,  kroz istinu vi se duhovno uzdižete i pripremate svoju dušu za vječni život.

Potrudite se bez obzira na sve i prihvaćajte samo istinu jer upravo kroz nju spoznat ćete koliko je malo potrebno da bi bio velik čovjek, kroz nju ćete spoznati da istina uvijek nađe put koji vodi kroz stvaran život, kroz nju ćete ostati čista obraza i na kraju, moći ćete sebi priznati da ste uistinu velik čovjek, jer tek rijetki koriste istinu, vaše zadovoljstvo bit će veliko i potpuno jer to je put istine, a vi ste pobjednik.

Autor: Z. Posavec