Ovo su svjedočanstva ljudi koji su se našli u teškim životnim trenucima i situacijama, a svoj spas pronašli su u tretmanima iscjeljivanja bez obzira bili oni na daljinu ili osobno. Kako su ih doživjeli, što im se dešavalo prije i za vrijeme samih tretmana, sa kojim tegobama su se borili prije iscjeljenja i kako se osjećaju nakon odrađenih tretmana pročitajte u nastavku.

Tužna djevojka na mostu, Foto: Pixabay.com

Moj veliki problem je bio anksiozno depresivni poremecaj. Dugi niz godina sam se borila, jer nisam mogla da prihvatim te dijelove sebe. Znala sam i da postoji nacin, ali ga ja nisam nalazila. Moj put je bio duzi, ali sve je onako kako treba da bude.

Dosla sam u stanje kada mi se sve smucilo sto sam ikada naucila. Nista vise nije imalo smisla. Tehniku koju sam mjesecima sprovodila, a koja se navodno pokazala najboljom kod rjesavanja anksioznosti i panicnih napada u mom slucaju nije funkcionisala. Ocigledno je bilo do mene. Ja sam u tom periodu imala sve poznate simptome anksioznosti, a i one do tada meni nepoznate. Na svim nivoima sam bila iscrpljena. Panicni napadi su bili skoro svakodnevni. Od kolicine istih sam dobila u kilu na zeludcu koja me dodatno remetila. Gubila sam kilograme i propadala sve dublje.

Na YouTube dok sam slusala razne govornike, izlazili bi mi klipovi Zdravka Posaveca, ali ja sam ignorisala sve dok jedne veceri na fb nisam odslusala live gosp. Zdravka i odmah ga odlucila kontaktirati. Zanimljivo je, da ja u livu nisam mnogo cula, ali dovoljno da sam poslusala svoj osjecaj. Nakon sto me je kompletno ocitao i doslovce opisao moje stanje ja sam samo ostala u soku. Bez obzira na moja protekla iskustva nije bilo mjesta za sumnju. Znala sam da mu mogu vjerovati. Dogovorili smo tretmane na daljinu koji su trajali oko 45 dana i proces je krenuo. Priznala sam mu da me je strah samog procesa i da nisam sigurna dali cu ja to moci. Nasmijesio se i rekao da se samo opustim i da ce biti sve dobro. Bila sam jako skepticna. Cas bi vjerovala, cas bi me nemoc vukla na dole. Gospodin Zdravko je uvijek bio tu. Kad god bi me uplasio neki sadrzaj koji je izlazio na povrsinu ja bih mu se javila. Nije mi govorio ono sto bih zeljela cuti nego me je ucio da spoznam ko sam, da sam ja ustvari jaca i vise nego sto mislim da jesam.

U tim trenutcima mi nekad to nije dopiralo do mozga. Nekada nista nisam razumjela. Ali nakon nekoliko dana kada se dogodila nagla promjena tad mi je bilo sve jasno. To iskustvo mi je davalo vjetar u ledja. Pocela sam se polako usudjivati prepustati i suocavati sa svim potisnutim programima.I tako korak po korak moje oci su se otvarale. Hronicni umor je nestao, a vracala mi se energija. Naucila sam detektovati svoje misli, strah je postao smijesan, a panicni napadi su izgubili moc. Imala sam veliku podrsku gosp. Zdravka. Otpor je bio tu, ali sam se trudila biti dobar djak. Posle toliko patnje moje bice je osjetilo radost, zahvalnost i toliko zeljeni mir. Na kraju procesa iscjeljenja mi je postalo sve kristalno jasno, sve ono sto ponekad gosp.Zdravka nisam razumjela sada itekako razumijem. On je prosao proces samnom, on najbolje zna sve i hvala mu do neba na strpljenju. Naucio me da vjerujem u sebe, da volim sebe i sve ono sto sam do tad mislila da znam, a zapravo nisam znala. Jer, iskustvo je nezamjenjivo. Sad znam, da je Bog uvijek uz nas i da on najbolje zna sta je dobro za nas i koga ce nam poslati na put onda kada bude vrijeme za to. Hvala ti dragi Boze.

Hvala vam Zdravko Posavec.

Ljiljana, Austrija