Ovo su svjedočanstva ljudi koji su se našli u teškim životnim trenucima i situacijama, a svoj spas pronašli su u tretmanima iscjeljivanja bez obzira bili oni na daljinu ili osobno. Kako su ih doživjeli, što im se dešavalo prije i za vrijeme samih tretmana, sa kojim tegobama su se borili prije iscjeljenja i kako se osjećaju nakon odrađenih tretmana pročitajte u nastavku.

Muškarac na klupi, Foto: Inzmam Khan, Pexel.com

Preplavljena sam emocijama. Trudit ću se da budem sažeta i jasna. Nije lako pretočiti ovo nezamenljivo iskustvo u reći, ali reći ću Vam za početak ovo: Ovo je doživotni tretman!

Već nakon prvog tretmana na daljinu sam se osećala hrabrijom. Mogla sam bez uztezanja da kažem da sam bila naga sama pred sobom. Videla sam sebe sa svim svojim prethodnim iskustvima, događajima kojima sam bila akter, dobri i loši bili su kao jedno. Uspela sam da spojim suprotnosti. I zato se zahvaljujem Tvorcu za sve moje traume, neuspehe i padove. Osećala sam se potpuno ravnodušno u odnosu šta se desilo nekada u prošlosti. Kao da mi je sve bilo nametnuto, kao da sam sve umislila. Nisam se trudila da išta od toga preterano mistifikujem. Nije potrebna neka preterana dubioza da se jednostavno prepustiš. PREPUSTI SE. Zatim mi se počelo javljati kao nekakvo čuđenje, zagledanje same sebe. Da li je to stvarno ili sanjam?!? Da li se ovo isceljivanje odvija u nekakvom snu?!? Dugo me je pratilo to uzbuđenje: Zašto baš ja?!? Pomalo i euforična, kovitlala sam se sa svojim ogromnim potencijalom u vrtlogu strasti i ljubavi – LIČNIM EMOCIJAMA. Bila sam impresionirana, oduševljena, htela sam Zdravka stisnuti u zagrljaj da sve puca. Preplavile su me emocije dobrote, oproštaja, ljubavi i samilosti prema svim ljudima, naročito onima koji su tada dolazili u kontakt sa mnom. Pa oni su pravi srećnici, da znaju samo to!!!

Blokade su otpadale jedna za drugom,a da ih nisam ni bila svesna. I znate onaj osećaj, kao da ste imali nekakav teret na leđima i on onda spadne?!? E, taj osećaj oslobođenja me još uvek prati. Što bi rekli, osećam se lakšom nego ikad pre!!!  A unutrašnja snaga?!?!!! Pa mogla bi sad nositi još veći teret na svojim plećima. Osećam naboj, kao da sam godinama trenirala, a i jesam !!!! Sve se ISPLATI. Svaka muka, bol, teskoba je dragocena. Kao novčić sa dva lica.

U toku trećeg tretmana sam osetila blago talasanje u predelu grudi, poput milovanja. To je bila najnežnija ruka koja otvara bravu moga srca. Osećala sam se nekako sigurno, jasno, kristalizovale su se moje misli, emocije. Sve mi je bilo jasno, kao na dlanu. Da je moje srce otvoreno i spremno na lavinu ljubavi koja će poteći. Da nesebično služim i pomažem drugima. Da je moja svrha upravo to, i da ne trebam preterano brinuti za sebe, čak ni toliko. Osećala sam se zaštićenom, da je nekome stalo do mene u potpunosti i kako se osećam. Moje biće nema odgovore na sve ovo. Ja sam još uvek u blagom šoku od rastanaka i sastanaka. Da li sam još uvek podeljena između dva sveta?!? Stojim nogom na ovome tlu, a duša leti, leti. U zagrljaju sam i srećna sam. Ne treba mi ništa više !!!! Prava sreća je učiniti druge srećnim! To je istinska sreća i radost, sve ostalo su prolazne tričarije.

Četvrti tretman sam teže podnela: Trebalo mi je i to, da sve izađe na površinu. Svo moje lično nezadovoljstvo sobom, svetom, poslom, odnosima, sve je to bilo u oblaku dima koji mi je zaglušivao čula. Ali srce je treperilo i bodrilo me da će se sve dobro završiti. Bolesnome treba doktor, a ne zdravom. Jesam, ja sam sada zdrava , potpuna, CELA !!!!!

Finalni, peti tretman NAJJAČI! Još intenzivnije sam osetila u grudnom košu, u predelu srca kao blago komešanje. Ovo mi je sad najteže pretočiti u reči. Ja sad to moram ovako reći, pa ako se može objaviti, nek se objavi i ovaj deo javno. Kao kada se dobijete od droge, ali prirodne droge. Koje su to prirodne droge?!? Da ne nabrajam, recimo endorfin, ali baš kao da sam popila neku bočicu, i tečnost se zadržala u predelu srca, u grudima, i tu stala. Neko mi se uselio u srce. Tu sam osetila čak i blago stezanje, koje proizvodi samo užitak. Ej, užitak potpuni! Ništa ne može da zameni taj osećaj,  koji je celovit i trajan. Zato sam i rekla, JA SAM NA DOŽIVOTNOM TRETMANU! Jer se u moje srce uselio neko ko je ustvari i odavno tamo boravio. Božanska energija kojom se isceljuje, ostaje u čoveku. Tu se više nema šta za izgubiti, ako ste celog sebe dali, a jeste, tu ostaje i može se samo dobiti. Blagodat ili kako god se moglo nazvati. To je Božiji Dar, znati je primiti i dati. Hvala Zdravko! Od srca srcu!!!! 

Dušanka Polić (34 god), Bačka Palanka