Rekla mi je nedavno prijateljica, Zdravko, pratila sam puno iscjelitelja, motivacijskih govornika i vjerujem da si ti jedini iscjelitelj koji piše tekstove. Zašto to radiš? Možeš iscjeljivati i bez da pišeš tekstove, zar ne?

privat
Foto: Privatni album

Istina, mogu iscjeljivati bez da pišem tekstove. Sve što piše spoznaje su koje živim. Neke sam spoznao prije, neke kasnije. A isto tako znam da ću doći do novih koje će oplemeniti mene i sve ono što čini moj život.

Duboko u srcu znam da je pisanje tekstova isto dio iscjeljivanja, dio mene koji želim podijeliti, jer znanje i mudrost vrijede tek onda kada ih daješ iz srca. Ne bih se osjećao potpuno da to zadržim za sebe, u konačnici znam da su mnogi čitajući tekstove i primjenjujući navedeno u svojim životima postigli velike promjene. Mnogi su pronašli utjehu, nadu, novi početak. Probudila im se vjera u dobro, vjera u sebe i vlastiti život. Ono najbitnije pronašli su sebe i prihvatili istinu kao jedini ispravni put u životu.

Prekrasan je osjećaj kada me ljudi nazovu i zahvale na tekstovima jer su im pomogli. Vjerujem da nitko ne bi zvao i zahvaljivao osim ako nije osjetio u dubini srca tu potrebu.

Moje pisanje je dio mene, dio iscjeljivanja jer iscjeljivanje je jako širok pojam koji dotiče sve što čini život i čovjeka kao biće. Iscjeljivanje nije samo energetski rad i tretmani iscjeljivanja. Iscjeljuješ se svakom novom spoznajom, svakom novom mudrošću koju primjenjuješ, svakom novom plemenitom i humanom gestom. U konačnici iscjeljivanje je spoznaja sebe i istinske vrijednosti života.

Kada spoznaš sebe, ali bez da se dijeliš, već da se spoznaš kao cjelinu u duhovnom, fizičkom, materijalnom, energetskom i mentalnom dijelu svojeg postojanja. Kada to spoznaš na ispravnom si putu, jer tada si cjelina i kao takav vrijediš najviše.

Kada spoznaš sebe u cjelini i u potpunost, bez iskrivljenih moralnih stavova i uvjerenja, bez izlizanih navika koje te opterećuju, tada ćeš dobiti mentalnu slobodu u kojoj ćeš prepoznati sebe, svoj život i svu onu istinsku vrijednost i ljepotu koju si dobio rođenjem. Prepoznati ćeš istinu, prepoznati ćeš sve ono što tvoja duša zna i želi da ti to živiš.

Autor: Zdravko Posavec