Životni put svakog dana je pred nama, svaki dan odlučujemo kojim putem ćemo ići. Neka vam izbor bude put ljubavi, put istine, put života.

Zdravko Posavec

znak križa
Znak križa, Foto: Flickr, Lel4nd

Želim da i ja iznesem svoje iskustvo. Imam 34 godine i patila sam od kompleksnog PTSS-a 17 mjeseci (Post Traumatic Stress Syndrome). Simptome sam imala u toj mjeri da nisam mogla funkcionirati. Strahovi, nelagode i razni neobični i nepoznati ekstremni osjećaji su bili moja svakodnevica. Psiholog mi nije bio od neke pomoći, promjena ishrane isto tako.

Bila sam uvjerena da ću zauvijek ostati zarobljena u ovom stanju i da mi nema pomoći. Slučajno sam naišla na stranicu Anđeoski dodir i odlučila nazvati. Bila sam na početku skeptična, a s druge strane svu svoju nadu sam uložila u Zdravka i u to da će mi on pomoći.

Tretman je bio svaki dan oko 45 dana. U tom periodu mi se život počeo okretati naopačke u pozitivnom smislu. Moram naglasiti da pored PTSS-a mi nikad u životu ništa nije išlo: konflikti u obitelji, nesporazumi, bila sam peh u svemu, te sam bježala od sebe jer sam bila jako nesigurna, uplašena itd.

Odjednom su počeli svi dijelovi slagalice da dolaze na svoje mjesto, postajala sam sve pozitivnija, dobivala vjeru u sebe, mogla sam da sagledam događaje i osobe iz drugog kuta, sve je počelo dobivati smisao i ja sam postala samim tim zrelija, snažnija, bolja osoba, oslobođena frustracija i negativne energije. Počele su mi se javljati osobe koje prije nisu, obiteljski kontakti su se normalizirali, čak sam opet u kontaktu sa tri člana obitelji. Mogu sve da sagledam trezvenije, realnije. Osjećam duševni mir. Ono najbitnije u svemu je, bar meni, to da sam sve traume probavila i da su se svi simptomi od zadnjih 17 mjeseci povukli, nestali.

Momentalno se pojavio novi simptom vezan za moje nepovjerenje prema ljudima zbog mog djetinjstva, ali sad znam da će se i to riješiti i onda sam time riješila sve. Ja opet živim, ne preživljavam! Sve sam to doživjela na način da nakon svakog riješenog problema, mozak dobije prostor za razradu novog problema, i tako jako brzo izlaze jedan za drugim na površinu kako bi se očistili i sanirali. Sve pozitivne promjene su stalne, a ne privremene. Čovjekovo tijelo i um dolaze u prirodno zdravstveno stanje.

Moram napomenuti da sam dobivala tretmane na daljinu. Zdravku se ne mogu dovoljno zahvaliti na nesebičnoj pomoći i uloženom trudu, sve što bih rekla ili uradila nedovoljno je. Mogu reći samo da se smatram sretnicom sto sam došla u kontakt sa Zdravkom, koji mi je pružio drugu šansu za život ispunjen zdravljem, srećom i ljubavlju. Hvala Zdravko, od srca se zahvaljujem, blagoslovljen bio!

Martina, Nizozemska