Intuicija i kako ju razviti

Foto: Flickr, Alex Bellink

Koliko puta ste se našli u situacijama gdje ste trebali donijeti neku važnu odluku, lomili se u silnom razmišljanju i kako god okrenuli ili čuli glas koji vam je govorio da napravite drugačije ili se niste osjećali dobro?

Taj glas koji vam govori što trebate uraditi, taj osjećaj koji se pojavi u vama zbog kojeg se vi ne osjećate dobro je vaša intuicija. Intuiciju posjeduju sva bića i intuicija bi trebala biti vaš partner u životu, no velik dio ljudi svoju intuiciju jednostavno zanemari i dopusti da  ona skroz otupi, zapravo vaša svijest joj ne dopušta da ona vama pomaže. Pogledajte malo oko sebe i vidjet ćete životinje na koji način one funkcioniraju, vidjet ćete da se one oslanjaju isključivo na intuiciju te tako funkcioniraju i opstaju jer intuicija je isključivo energija koja može osjetiti događaj i prenijeti vam poruku.

Mnogi to nazivaju kao glas duše, neki to nazivaju intuicija, no bitna je stvar, da bez obzira na ime koje nosi ona vama pomaže i to pokušajte iskoristiti za sebe. Ako ste uspjeli održati svoju intuiciju onda je to svakako vaš plus, a ako niste onda se malo potrudite da probudite svoju intuiciju, jer vam može biti od velike koristi i pomoći vam da ne srljate u pogreške i krive poteze.

Vjerovatno velik dio vas ima uspavanu intuiciju, te možda nemate uopće volje ni želje da ju probudite, no ukoliko želite probuditi svoju intuiciju, tada morate malo raditi na sebi, morate početi sa laganim molitvama, morate malo početi meditirati i kako to radite polako pokušajte vladati svojom svješću, te pustiti podsvjest da vas vodi. Možda će vam dolaziti informacije o pogreškama koje ste učinili, možda će vam se prikazivati slike, jer postoji i mogućnost da vam se otvori treće oko, ali nemojte se toga preplašiti, jer nikad ne znate što možete vidjeti, ali to su tek rijetke situacije da se to dogodi.

Kako radite na sebi kroz meditaciju pokušajte prizvati intuiciju, ali je ne očekujte odmah na početku, iako je i to moguće, sve ovisi o vama koliko ste ju uspavali. Samo budite strpljivi i sve informacije bilježite, u datom trenutku osjetit ćete spajanje sa intuicijom, te ćete to osjetiti i znati da je to ona, samo ako izgubite volju u radu tada vam se neće ona ni javiti.

Kada se povežete sa njom nemojte prestati raditi, već i dalje održavajte sebe i svoju intuiciju, vi ćete se osjećati bolje, a intuicija će vam postajati sve čišća i jača. Svakako je poželjno da si prije samog rada provjerite da li je možda prisutna blokada od nekih centara, da se malo energetski pročistite, jer tada će vam rad na razvijanju intuicije biti znatno lakši.

Autor: Z. Posavec

Komentari

  1. Tijuana komentira

    Vrlo mi se svida svaki tekst ovde napisan. Nisu preopceniti a niti daju samo smjernice, nego nesto izmedju, stoga daju citaocu slobodu interpretacije, da izvuce poruke koju su mu najpotrebnije. Lijepo!

Vaš komentar

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.