Foto: Flickr, Tigr

Zašto je meni tako, zašto nisam sretan, što da učinim da mi bude bolje u životu, zašto se to meni događa u životu, zašto nemam sreće, kada će meni krenuti u životu, ako ima Boga zašto mi ne dopušta dobre trenutke i zašto me kažnjava, itd? Koliko puta ste izgovorili ova pitanja sami sebi, koliko puta ste se osjećali bespomoćno i koliko puta ste uistinu željeli znati pravu istinu.

Svi imaju u svome životu uspona i padova, dobrih i loših trenutaka, svi imaju trenutaka tuge i sreće, jer život ne bi bio život kada bi on sadržavao samo pozitivne trenutke. Tako i vi imate sve što čini život. Nemojte sami sebe izdvajati i gledati prema sebi kao da vi ne spadate u tu skupinu, jer za to nemate ni jedan razlog koji bi vam mogao poslužiti kao opravdanje, nemojte se voditi mislima koje će biti usmjerene u negativnom smjeru, jer vi bez obzira na trenutnu situaciju imate razloga da budete sretni i ponosni na sebe.

Vi ste individua kao remek djelo, kreirani ste rukom umjetnika koji vas je stvarao iz ljubavi, kreirani ste na način da ne postoji vaša replika, vi kao remek djelo imate sve što vam je potrebno da uspijete u životu, jer Stvoritelj koji vas je stvorio kao remek djelo mislio je baš na svaki detalj, neke od tih detalja nikad nećete ni zamjetiti, ali oni su tu jer su vam potrebni. Znate li koliko vrijedi remek djelo, puno zar ne, a vrijedite li sebi toliko, odnosite li se prema sebi kao nečemu što je najvrijednije među svim ljudskim bićima ili ste za sebe potpuno bezvrijedni.

Pogledajte malo oko sebe i vidjet ćete ljude koji vam sliče, ali ne postoji osoba na ovom planetu koja je ista kao i vi, jer uvijek će se naći neki detalj koji će vam pokazati da ste remek djelo.

Mnogi od vas su nesretni, nezadovoljni, bezvoljni, mrzovoljni, ljutiti, ogorčeni itd.,ali imate li pravi razlog za to. Mnogi od vas će reći da imate razloge, ali pogledajte malo i razmislite. Postoje ljudi koji nemaju mogućnosti poput vas, neki od njih ne vide, neki ne čuju, neki ne mogu hodati, neki ne mogu pričati, neki su gladni i umiru bespomoćni, treba li nabrajati dalje. Biste li se mijenjali sa tim osobama za život, možete li zamisliti kako je njima, ali oni se bore za svoj život, cijene ga i žele ga živjeti, a velik dio vas je totalno nezahvalno na svom životu.

Pokušajte se staviti u njihov položaj, zamislite se kakav bi vam život tada bio i koliko bi tada patili i sve ostalo što bi vam tada dolazilo kroz život.

Razmislite da li se poštujete kao original i remek djelo, jer razloga imate više nego dovoljno. Ne očajavajte, već se opustite i živite potpuno, nemojte uništavati remek djelo, jer nikad ne znate što vam se može desiti u životu, te možda dođete u situaciju da požalite što niste koristili savršenstvo, što niste živjeli kao individualno remek djelo koje je kreirano rukom vrhunskog i maštovitog umjetnika.

Autor: Z. Posavec