Ponekad roditelji svojoj djeci pokušavaju ugraditi svoje misli i tako ih usmjeriti u njihov život, ali dijete ima svoje misli i ponekad se dobije kontraefekt, pogotovo se dobije kontraefekt kada su u pitanju indigo djeca.

indigo dijete

Indigo dijete, Foto: Flickr, M.ADA

Iako se o indigo djeci piše i govori puno, na samom početku treba napomenuti da se karakteristike mogu i razlikovati, ali većinom su one podudarne kod sve djece, pa tako možemo reći da su indigo djeca nadarena posebnim moćima, a naziv su dobili po boji Aure koja je indigo plave boje ili tamno plave boje.

Jedan od najčešćih problema s kojima se roditelji indigo djece susreću je njihova hiperaktivnost, jer posjeduju višak energije i ne mogu biti na jednom mjestu i mirni, osim ako ih nešto ne privlači ili pak im se čini interesantnim, te im se zbog toga često znaju pripisivati psihičke smetnje i poremećaji.

Također problem predstavlja i njihovo reagiranje na disciplinirano ponašanje, jer nikako ne trpe autoritet i odupiru mu se, također ne reagiraju na krivnju u disciplini, jer vole samostalnost i svaku situaciju žele riješiti sami.

Indigo djeca vrlo su inteligentna i kreativna, a nerijetko imaju i nadnaravne mogućnosti kao što su vidovitost, upravljanje energijom i iscjeljujuće moći, detektiranje laži, a također vrlo često komuniciraju sa životinjama, biljkama i prirodom, te se pri tome u potpunosti posvete razgovoru.

Unatoč visokoj inteligenciji imaju problema s koncentracijom i zadržavanjem iste, jedino uspijevaju kada pokazuju zanimanje za nešto. Stvari koje im nisu interesantne teško će učiniti i uvijek će odbijati suradnju. Nikada se ne srame pokazati ono što žele i što im treba, a krasi ih osjetljivost prema drugima, te svakome žele pomoći.

Vrlo su osjetljivi kako fizički tako i na emocionalnoj razini, pa tako ako se na krivi način postupa prema njima može se doći i do ekstremnih situacija, jer imaju visoko razvijen osjećaj za brižnost, te se vole okružiti emocionalno jakim osobama, ali se zbog toga znaju susresti sa strahovima,  jer se boje da se nešto ne dogodi osobama do kojih im je stalo, točnije, boje se gubitka.

Od samog rođenja vidi se njihova nadarenost, te upijaju znanje kao spužva, a naročito oko područja  koja ih zanimaju. Postupaju drugačije s emocijama nego druga djeca,  jer im je osjećaj samopoštovanja vrlo visok. Otvorene su svijesti i znaju da se život sastoji od energije i svijesti uz povezanosti Univerzuma. Duhovnost cijene i razumiju više nego fizički dio života.

Krasi ih iskrenost i neovisnost, no ako ne žive onako kako oni žele mogu postati depresivna i puna strahova. Imaju mogućnost da “čitaju” ljude kao knjigu, zapravo, vide skrivene namjere čak i onda kada ih ljudi nisu svjesni.

Najbolje reagiraju kada ih se gleda kao odrasle osobe i kada se prema njima odnosite s velikim poštovanjem. Treba im pružiti puno ljubavi i nježnosti, jer oni znaju da sve što je živo treba ljubav i suosjećanje. Budite prema  njima otvoreni i ne umanjujte njihove psihičke mogućnosti, poštujte njihove želje i oni će poštivati vas.

Autor: Z. Posavec