Hematit

Zemlja porijekla: Brazil, Britanija, Italija, Švedska, Kanada, Švicarska, Norveška, Rusija

Boje koje prevladavaju su metalno crna, čelično siva, srebrna, neprozirnog, metalnog sjaja. To je kristal koji se koristi za čišćenje drugih kristala. To je osnovni kristal zemljine energije. Svojom vibracijom donosi vitalnost, energiju i životnu snagu. Koristi ga se kod vantjelesnih putovanja, štiti dušu i prizemljuje ju ponovo u vaše tijelo.

hematit

Hematit, Foto: Flickr, schizoform

Hematit ima snažan jang element i usklađuje meridijane time što otklanja neuravnoteženost jin energije. Raspršuje svu negativnost iz organizma i sprječava da negativna energija uđe u vašu auru, vraćajući mir i harmoniju u tijelo.

Psihološki, hematit je toliko jak da diže samopouzdanje, samouvjerenost i sposobnost preživljavanja, pojačava snagu volje. Pomaže pri otklanjanju ograničenja koja ste si sami postavili. Utječe na svaki oblik pretjeranog zadovoljavanja, kao što je prejedanje, pušenje, konzumiranje alkohola itd.

Hematit pomaže kod prihvaćanja pogrešaka koje ste tijekom života učinili i da iz njih naučite izvući pouku i da vam to budu iskustva iz kojih ste nešto naučili, a ne gledati na to kao katastrofu.

Na mentalnom polju stimulira koncentraciju, te skreće pažnju uma na osnovne potrebe za opstanak, te pomaže kod razrješavanja problema svake vrste.

Pošto ima jaku vezu s krvlju, čudesno djeluje na vašu krv, čuva od gotovo svih bolesti krvotoka, slabokrvnosti, leukemije, regulira izgradnju stanica organa, te zaustavlja krvarenje.

Stimulira apsorpciju željeza i stvaranju eritrocita, liječi grčeve u nogama, anksioznost i nesanicu, pomaže kod fraktura i problema s kičmom. Kao eliksir pomaže kod groznice.

Punjenje i pražnjenje se odvija u posudi napunjenoj kristalićima gorskog kristala.

Autor: J. Nikšić

Komentari

 1. V. Mare komentira

  Dobila sam ogrlicu od hematita.Koliko je najviše mogu imati na sebi i kako postupati s njom prije ponovne upotrebe?Unaprijed hvala na odgovoru.

  • andjeoskidodir komentira

   Poštovana, hematit je potrebno čistiti u posudi s kristalićima gorskog kristala, ostavite ga preko noći da se očiti i napuni, a njegova upotreba nije upitna, možete ga nositi svaki dan. Dovoljno je to napraviti 2 puta mjesečno.
   Lijep pozdrav.

Vaš komentar

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.