Zemlja porijekla: Indija, Kina, Brazil, Australija, Kina, Češka, Rusija

To je zeleni kristal prošaran crvenim, žutim ili narančastocrvenim pjegama. Odličan je pročistač krvi i jak iscjeliteljski kamen. U drevnim vremenima za krvavi kamen se govorilo da pušta zvukove i da je to kamen “proročište koje se čuje”.

krvavi kamen

Krvavi kamen, Foto: Flickr, sdixclifford

Heliotrop ili krvavi kamen pojačava intuiciju i povećava kreativnost, odbija neželjene utjecaje, stimulira sanjanje i jak je revitalizator, pročišćava  krv i organe, čuva srce od bolova i ujednačava  ritam otkucaja, liječi kroničnu i akutnu slabost srca, stabilizira krvotok, olakšava otežano disanje, čisti pluća od taloga, ublažuje reumatične bolove, te štiti od infekcije.

Stimulira protok limfe i metaboličke procese, puni energijom kod iscrpljenosti organizma, pročišćava bubrege, crijeva i slezenu. Možemo samo reći da je krvavi kamen koristan za organe bogate krvlju, potiče koagulaciju krvi, te pomaže kod cirkulacije.

Primjenjuje ga se u slučajevima leukemije, a govori se da su ga stari Egipćani koristili za smanjivanje tumora.

Psihološki krvavi kamen potiče na hrabrost i pomaže vam u učenju kako da izbjegnete opasne situacije u teškim trenucima, potiče nesebičnost i idealizam, pomaže vam da djelujete u ovom trenutku sadašnjeg vremena.

Na mentalnoj razini vam pomaže da se um smiri, otklanja konfuziju i poboljšava proces donošenja odluka. Pomaže revitalizaciji uma, ako ste mentalno iscrpljeni, jer tijekom dana se nakupljaju stresovi koji jako loše djeluju na psihu.

Emotivno, heliotrop pomaže kod smanjenja razdražljivosti, agresivnosti i netrpeljivosti, a na duhovnoj razini pomaže u prihvaćanju i uvođenju duhovnosti u svakodnevni vaš život.

Nakon upotrebe treba ga redovito prazniti pod tekućom mlakom vodom, a potom ga izložiti djelovanju sunca.

Autor: J. Nikšić