Graviola je zimzelena biljka, porijeklom iz Južne i Sjeverne Amerike, ali također se uzgaja u raznim Afričkim zemljama, Aziji, u Brazilu i ostalim latinoameričkim zemljama.

graviola

Graviola, Foto: Flickr, danielsilva1

Raste u područjima visoke vlage i blagih zima, slatkastog je okusa, potpuno prirodan nalik ananasu i nema nuspojava.  Plod se jede u prirodnom obliku ili se od njega pravi sok.

Njezina alternativna učinkovitost je ta da se u alternativnoj medicini koristi za liječenje protiv raka, te se ta biljka koristi u cijelosti (kora, lišće, plod i sjemenke graviole). Stručnjaci su nakon dugog istraživanja došli do zaključka da ova biljka selektivno uništava 10.000 jače stanice raka od same kemoterapije. Jedina je biljka koja ne uništava zdrave stanice u organizmu, već ciljano djeluje samo na one oboljele stanice.

Također se došlo do zaključka da može uništiti 12 vrsta raka, među ostalima su: rak gušterače, rak pluća, rak dojki, rak prostate, rak debelog crijeva.

Osim gore navedenog, graviola ima i ostala ljekovita svojstva, kao što su: regulira krvni tlak, pomaže kod depresivnih stanja, živčanog poremećaja, djeluje protiv parazita, gljivica i bakterija. Spominje se su ju Indijanci koriste za liječenje artritisa, astme, plućnih bolesti, bolesti srca, te problema s jetrima.

Ono što bi tu istaknuli je to da biljka graviola, osim što uništava stanice raka, a pri tome ne uništava zdrave stanice, jača imunološki sustav, uspostavlja ravnotežu normalnog rada svih organa, pridonosi izbjegavanju smrtonosnih infekcija, vraća vam životnu energiju, te pri tome sudjeluje u jačanju pozitivnog stava na život.

Ako imate mjesta u svom vrtu, zasadite stablo graviole i nećete požaliti, jer to je čudotvorna biljka današnjice, a kako i u kojim količinama ju konzumirati, ovisi u kojem obliku ćete ju primijeniti, kao npr. ako ju koristite kao prah, onda je dovoljna jedna žličica praha dnevno, ako je u kapsulama, tada dvije kapsule tri puta dnevno, govori li se o tinkturi uzet ćete 2-4ml, tri puta na dan, a ako se javlja u obliku infuzije, tada se daje jedna čaša tri puta dnevno.

U bilo kojem obliku da ju uzmete, nećete pogriješiti, jer graviola je biljka koja liječi rak i ona će prepoznati što treba uništiti u vašem organizmu i pronaći put ka iscjeljenju vašeg organizma, a da pri tome ne oštećuje ostale stanice koje nisu zahvaćene karcinomom.

Za sve ima nade, raspitajte se, ne posustajte, jer i vi imate pravo na zdravi život uz alternativnu medicinu.

Autor: J. Nikšić