Zemlja porijekla: rasprostranjen je širom svijeta

Gorski kristal je bezbojan do mliječno bijele boje i staklenog je sjaja. Najčešće mu kažu kvarc. Od svih kristala on ima najviše energije koja apsorbira, pohranjuje, otpušta i regulira ostale energije i odlično otklanja blokade u vašem organizmu. Dovodi energiju do najboljeg mogućeg stanja, vraćajući vas toliko unazad u vrijeme dok još nije nastala bolest.

gorski kristal

Gorski kristal, Foto: Flickr, edenpictures

Jak je pročistač, jača organe, duboko pročišćava dušu jer ima moć povezivanja fizičke dimenzije s umom. Nalazimo ga u svim bojama, ali prozirni kvarc djeluje na svim nivoima vašeg postojanja.

Nalazimo ga u raznim oblicima kao što je oblik grozda, šiljastog, kratkog, dugačkog, a u sebi sadrži razne aplikacije. Najbolji je provodnik energije, prijemnik i odašiljač istovremeno. Ovaj kristal radi na nivou vibracija koje su prilagođene posebnim energetskim potrebama osobe koja ima potrebu da se liječi, a isto tako pomaže i kod duhovnog djelovanja jer podiže energiju do najvišeg mogućeg nivoa.

Možemo ga usporediti s kompjuterom jer u sebi pohranjuje sve informacije koje se nalaze u vašoj podsvijesti. Ima sposobnost da razgradi vašu karmu. Pošto je dobar prijemnik, ima najefikasniju moć za programiranje.

Nadalje, ovaj kvarc potpomaže boljoj koncentraciji i boljem pamćenju. Vrhunski je iscjeljujući kristal za bilo koje vaše stanje, stimulira imunološki sustav i dovodi tijelo u balans, umiruje razne opekotine, harmonizira i balansira sve čakre, dovodi ljudsku svijest u povišeno stanje svjesnosti, olakšava komunikaciju, čisti auru, savršen je za fokusiranje molitvi i afirmacija.

Pomaže kod rješavanja problema, otkriva vaše sposobnosti za nečim što ste mislili da je zaboravljeno, pojačava vizualizaciju da ju koristite u pozitivnom smjeru, podsjeća vas da ste spiritualno biće u ljudskom obliku, koristi ga se za meditaciju, odlično čisti krvožilni sustav, čuva srce jer mu olakšava njegov normalan rad, sprječava infarkt, stabilizira krvni tlak, pomaže pri dovođenju kisika u mozak, pojačava mir i spokoj u vašem biću, donosi spiritualne uvide i prosvjetljenje.

Eliksir gorskog kristala se primjenjuje kod bržeg oporavka obnavljanja tjelesne snage.

Čisti ga se pod mlazom mlake vode, a puni na suncu.

Autor: J. Nikšić