Fuksit

Zemlja porijekla: Brazil, Indija, Zimbabve

Može ga se naći i pod nazivom zeleni Muskovit. Boja mu je smaragdno-zelena izuzetnog sjaja. Otpušta blokade izazvane viškom energije i usmjerava ju na centre gdje je došlo do manjka energije, dovodi u ravnotežu odnos crvenih i bijelih zrnaca, povećava i omogućava bolju pokretljivost, odnosno savitljivost mišićno-skeletnog sistema.

fuksit

Fuksit, Foto: Flickr, kevinzim

Fuksit pomaže kod jačanja imuniteta i oporavku organizma, svojim djelovanjem budi ono “dijete” u vama te vam doprinosi vitalnosti organizma, podučava vas kako da istinski cijenite sebe, bez da razmišljate da vi niste “dovoljno dobri”, jača u vama i budi istinsku ljubav prema samom sebi i drugima, potiče vas na bolje rješavanje problema kod raznih situacija, daje vam snagu na pozitivno razmišljanje o vašem zdravlju.

U vama budi kvalitete bolje kreativnosti, inspiracije, intuicije i kako zauzeti bolji stav u životu. Daje vam snagu da se bolje nosite sa životnim problemima, čini vas svjesnijima okoline i kako da bolje riješite pritisak u određenim trenucima.

Fuksit djeluje na emotivno stanje jer pridonosi smirenost i pomaže kod emotivnih napetosti. Psihološki fuksit vam pomaže da dođete do odgovora što se tiče ropstva iz prošlih života, pa čak i sadašnjeg života kako vam se ne bi desile ponovne greške koje mogu imati velike posljedice za vaš život.

Eliksir fuksita pomaže vašim biljkama da zdravije rastu, a i za bržim oporavkom ako je došlo do bolesti biljaka, ublažava posljedice štetnog zračenja, kožnih problema kao što su svrab, osip, razne alergije. Djelotvoran je kod sunčanice i raznih sunčevih opekotina.

Fuksit se prazni u kristalnoj čaši ili porculanskoj posudi zajedno s hematitom preko noći, a puni ga se uz gorski kristal jednom mjesečno.

Autor: J. Nikšić

Vaš komentar

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.