Fluorit

Zemlja porijekla: Kina, SAD, Meksiko, Španjolska, Engleska, Britanija, Australija, Norveška, Peru, Brazil

Fluorit je kristal sljedećih boja: proziran, bijeli, smeđi, žuti, zeleni, prozirno zelen s ljubičastim poljima, plavi i staklenog je sjaja.Veliki je zaštitnik, a posebno na fizičkom nivou, otklanja negativnu energiju i stres svih vrsta. Čisti, pročišćava i raspršuje sve negativno u vašem organizmu, povećava samopouzdanje i spretnost.

fluorit

Fluorit, Foto: Flickr, balanced.crafts

Fluorit poboljšava fizičku i mentalnu koordinaciju, te se suprotstavlja svim mentalnim poremećajima. Ovo je kristal koji će vam pomoći da se uzdignete na jedan nivo koji vam pomaže da prebrodite bilo koji oblik neorganiziranosti, povezan je s napretkom u životu, povećava samopouzdanje i spretnost, poboljšava mentalnu i fizičku koordinaciju, te se suprotstavlja raznim poremećajima na mentalnom nivou.

Ovaj kristal ima mogućnosti rastvaranja iluzija i otkrivanja istine koja se krije duboko u vašoj podsvijesti. Uzemljuje i ujedinjuje duhovne energije, pridonosi jednoj višoj svijesti i može da ubrza duhovno buđenje.  Pomaže kod koncentracije jer ju pojačava i potiče brzo razmišljanje.

Koristi ga se za liječenje infekcija i bolesti zuba, kosti, protiv raznih virusa, regenerira kožu i sluzne membrane naročito kod dišnih puteva, liječi čireve i rane, koristan je za suzbijanje prehlada, gripe, upale sinusa. Ublažava bolove kod artritisa i reume.

Plavi fluorit: potiče kreativnu i sređenu misao, te jasnu komunikaciju, uspostavlja emotivnu ravnotežu, pomaže kod problema s nosom, očima, ušima, sluzokožom i grlom.

Zeleni fluorit: uzemljuje višak energije, čisti od raznih infekcija, razgrađuje emotivnu traumu, pojačava intuiciju, pomaže kod problema sa želucem i grčevima u crijevima.

Ljubičasti fluorit: stimulira treće oko i odličan je za meditaciju, otklanja bolove kičme i koristan je za liječenje poremećaja koštane srži i kostiju.

Prozirni fluorit: stimulira krunsku čakru, vašu auru puni pozitivnom energijom i balansira vaš intelekt kojega dovodi u harmoniju s duhovnim.

Žuti fluorit: pomaže vam da budete kreativniji u svojim nastojanjima, oslobađa toksine iz vašeg organizma, utječe na kolesterol, pomaže radu jetre, bubrezima i slezeni.

Fluorit se redovito prazni svaki tjedan pod mlakom tekućom vodom, a puni ga se na suncu.

Autor: J. Nikšić

Vaš komentar

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.