Eterično ulje ruža geranija vrlo je ugodnog, cvjetnog mirisa, te ima širok spektar djelovanja. Svojim opojnim mirisom, posebno duboko njeguje, te ga preporučujemo da vam se nađe u kućnoj upotrebi.

prirodni pripravci

Prirodni pripravci, Foto: Flickr, Olivier Pasco

To je blagi diuretik i tonik za bubrege, a kod mokraćnih upalnih procesa pokazao se jako djelotvornim, vrlo ga se često upotrebljava kao sastojak u pripravcima za cistitis, stimulira limfu, balansira lučenje hormona, pomaže kod noćnog znojenja, naročito u menopauzi, valunga, PMS  tegoba, zatim ga se uzima za tretiranje kod proširenih vena i hemoroida, a to sve se radi kroz proces masaža, sjedećim kupkama, oblozima uljnim mješavinama i kremama.

Kao blagi tonik za kožu, ruža geranija će vam puno pomoći, jer će time i čistiti i osvježiti vaše lice, a ujedno i djelovati na suženju pora. Eterično ulje ruža geranija se preporučuje gotovo za sve tipove kože i za sva stanja kože, jer regulira proizvodnju sebuma, te je tako pouzdano kako za suhu, tako i za masnu kožu.

Koristan je sastojak preparata za tretiranje u borbi protiv celulita i to u uljnim mješavinama ili kremama.

Ono što je potrebno navesti je to da istodobno smiruje i osvježava psihu, općenito stabilizira emocije, rastjeruje depresiju, pa ako ste u nemogućnosti otići na masažu, upotrijebite to kroz kupku ili u uljnoj lampici.

Eterično ulje ruža geranija je također dobar repelent, pa će tako par kapljica oko kreveta ili u uljnoj lampici rastjerati insekte, a naročito dosadne komarce koji vam ne daju spavati.

Autor: J. Nikšić