Eterično ulje komorača dobiva se destilacijom vodene pare njegovih sjemenki. Postoji i gorki komorač, ali ga se u aromaterapiji ne proporuča zbog njegovog toksičnog djelovanja jer ima visoki udio ketona, što znači da se primjenjuje samo slatki komorač.

opuštajuća kupka

Opuštajuća kupka, Foto: Flickr, Witches Falls Cottages

Pošto snažno potiče izbacivanje toksina iz tijela, ovo eterično ulje se u kozmetici učestalo kombinira sa ostalim eteričnim uljima za anticelulitni program bilo uz masaže ili kupke, nadalje dobar je diuretik, pomaže kod stanja otežane probave i nadutosti, te povoljno djeluje na tonus mišića probavnog trakta, a primjenjuje se tako da se umiješa sa baznim uljem i lagano masira područje trbuha, a tu mogu pomoći i oblozi.

Pomaže kod regulacije menstrualnog ciklusa, kod bolnih menstruacija, kod problema menopauze, zatim potiče proizvodnju mlijeka kod dojilja, a najbolji način primjene su kupke ili masaže.

Na psihu djeluje na način da oživljava um, energizira, daje hrabrost i mirnoću. Masirajući područje oko očiju dovesti će vas do jedne harmonije čitavog vašeg bića, a masirajući cijelo tijelo, ubrzo ćete osjetiti olakšanje i mirnoću u svim vašim energetskim centrima.

Autor: J. Nikšić