Foto: Flickr, lindyi

Današnji tempo života vodi vas u stresne situacije, nemate vremena posvetiti se obitelji onoliko koliko bi vi htjeli, sve veća oskudica se javlja kod pojedinaca, gubite samopouzdanje, hvata vas panika i mnoge slične situacije koje vas dovode do očaja, a ono što se dešava s emocijama, jednostavno ste pogubljeni u ovom stvarnom životu.

Emotivna ljutnja javlja se na razne načine, ali ona najbolnija emocija je ona ljubavna ljutnja gdje se cijelo tijelo savija od bolova, gdje gubite apetit, volju za bilo čime i bilo koga, jednostavno želite biti u svojoj samoći, suzama i najvjerojatnije u krevetu od kojeg vam je teško se odvojiti.

To je jedna nezdrava emocija koja razara vašu nutrinu, a jedino ste vi ti koji se morate boriti s njom kako bi ju pobijedili. Iako nije lako, u tim trenucima najvažnije je izbaciti to sve iz sebe i razgovarati s osobama koje su vam nanijele bol i time vas doveli do emotivne ljutnje koja zna biti i kobna za vaš život.

Ako svaki dan legnete s njom, duša vam se neće odmoriti tokom noći i vi ćete se ponovno dizati sa istom tom emocijom koja će vas pratiti tokom cijeloga dana i dok god budete osjećali tu emociju znajte da će ona biti sve veća. Zato što prije poduzmite akciju gdje ćete iznijeti sve što vas tišti, jer jedino tako ćete se osloboditi te boli.

Emotivna ljutnja zna biti toliko jaka da će vas dovoditi do ludila i u takvim trenucima vi nećete biti svjesni što radite, a posljedice mogu biti kobne za osobu koja vam je nanijela tu bol.

Događa se i to da vas druga strana uopće ne razumije, te se nastavlja ponašati onako kako ona smatra da je ispravno, a vi ne pronalazite utjehu ni bilo kakvu podršku, te vas to još više izjeda, te padate u očaj, a u svojoj nutrini objašnjavate samom sebi da ste jednostavna osoba i kako je moguće da vas ne shvaća, jer vi samo želite biti sretni i smireni.

Ne kažu uzalud da je život težak, ali težak je upravo onoliko kako ga vi postavljate pred sebe, jer druge nikada nećete moći promijeniti, ali sebe možete, ako to uistinu želite.

Na drugima možete promijeniti neke navike, ali njihovu narav nikada, jer oni su jednostavno takvi. Zato se nemojte truditi trošiti svoje vrijeme i energiju da bi drugima ugodili, već se postavite tako da ne ranjavate sebe, uzdignute glave koračajte hrabro kroz život, jer vi ste dobili svoju priliku da vam on bude ispunjen, da živite u skladu s njim, a ne da vam on bude mučenje iz dana u dan.

Osvijestite svoj um i duša će prepoznati da se trudite, koliko god to bilo teško i ona će vam pomoći u tome da nadjačate svoju emotivnu ljutnju i lagano ju pretvarati u emotivnu smirenost, otvorit će vam se pozitivni vidici, a samim time emocije će biti pozitivnije i vi ćete se osjećati drugačije.

Mnogi misle da za njih nema spasa, sreće, ali vjerujte u sebe da svi imate tu priliku i samo je pitanje vremena kada će to doći do realizacije, ali pri tome morate čvrsto vjerovati kako bi vaše pozitivne misli stigle do te razine gdje će se sve početi odvijati, a kada jednom krene budite spremni na velike promjene i ako vam unutarnji glas sugerira da to prihvatite, bez da se dvoumite, prihvatite objeručke i zahvalite Univerzumu što ste dobili baš vi tu priliku, jer one se ne nude često.

Autor: J. Nikšić