Džet

Zemlja porijekla: Francuska, Njemačka, Španjolska, Italija, SAD, Poljska, Rusija, Engleska

Džet izgleda kao ugljen jer je nastao od okamenjenog drveta, a još od kamenog doba koristi ga se kao talisman. Koristi ga se za otklanjanje strahova, protiv negativnih misli, za zaštitu od bolesti, smanjuje depresiju, stvara osjećaj mira i blaženstva, budi kundalini energiju i odgovara korijenskoj čakri.

džet

Džet, Foto: Flickr, Nadya Peek

Može ga se naći i u svijetloj bež varijanti, tamno braon boji i ima svilenkast sjaj, ali je najčešće crne boje, pruža zaštitu tokom duhovnih putovanja, u davna vremena koristio se i za zaštitu od “entiteta mraka.”

Također džet je kristal koji može pomoći kod duhovnog prosvjetljenja i kod otvaranja nadčulnih iskustava, psihološki gledano džet potiče preuzimanje kontrole nad životom, dovodi u ravnotežu nagle promjene raspoloženja, nadalje pomaže kod liječenja migrene, epilepsije, prehlada, kod bolova želuca, smanjuje otekline limfnih čvorova i otoke žlijezda.

Za njega se još kaže da pomaže kod financijskih problema, odnosno da njegova energija pridonosi da se financijska konstrukcija poboljša bilo privatno ili na poslovnom nivou. Neutralizira negativne energije, a pošto je nastao najprije od zakopanog, a onda od fosiliziranog drveta, mnogi ga koriste kod rituala da dobiju bolji uvid u drevne mudrosti.

Džet koji se koristi u iscjeljujuće svrhe, treba ga se poslije svake upotrebe čistiti pod mlazom mlake vode i puniti ga pored gorskog kristala ili na jutarnjem Suncu par sati.

Autor: J. Nikšić

Komentari

  1. Nela komentira

    Zanima me, ako netko slucajno zna, gdje ga mogu ‘nabaviti’, jer prvi put cujem za taj kamen a po svojstvima kao da je ‘tu’ zbog mene. :p

Vaš komentar

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.