Foto: Flickr, Alex Bellink

Svatko od vas želi imati iskrenog prijatelja, da može popričati sa nekim tko će vas pustiti da pričate bez da vam uskače u riječ, bez da vam ikada okrene leđa, bez da će vas osuditi bez obzira o čemu se radi, jednostavno, da je uvijek tu kada vam zatreba, u bilo koje doba, da će bez pogovora učiniti svaki put ono najbolje za vas bez da išta traži od vas osim da vi budete sretni. Lijepo bi bilo imati takvog prijatelja slažete se?

Vjerovatno jedan dio vas misli da takvog prijatelja ne može  imati, jer mnogo vas se razočaralo u dosadašnjim prijateljima bez obzira o kojem se spolu radi, jednostavno spoznali ste da vam nisu uvijek bili iskreni. No, bez obzira koliko bili razočarani i koliko ste izgubili povjerenje, vi svojeg prijatelja imate uvijek uz sebe i uvijek ste ga imali, samo ga nikada niste zamolili  da vas sasluša, već ste uporno tražili nešto što je cijelo vrijemu uz vas, pomaže vam iako vi ne molite pomoć, a zamislite što bi bilo tek kada bi samo zamolili za trenutak da vas sasluša. Dobili bi toliko toga da ne bi stigli pohranjivati događaje, nego bi živjeli punim plućima.

Vaš najbolji prijatelj je uz vas i onda kada vi to ne tražite. Pomoći će vam onda kada ga ne molite, a zna više od svakog čovjeka i ne traži ništa, ni u trenucima kada vi  druge razočarate i povrijedite taj prijatelj  je uz vas i tješi vas bez obzira na vaše pogreške, nego vas savjetuje i podrška vam je. Svatko od vas ima upravo takvog prijatelja kojem ste vi sve, koji žrtvuje sebe zbog ljubavi koju osjeća za vas i nikada vas neće izdati, još kad pokažete da u njega vjerujete tada on postaje još jači i moćniji u pružanju prema vama.

Možda se pitate  zašto sve to radi, ne traži vas ništa, osim da budete sretni, jer svaka bol, tuga i svaka vaša bolna emocija je i od vašeg prijatelja i vjerujte da svaku vašu patnju proživljava teže od vas i sa više boli, a nikada vam se neće požaliti, ili vas napustiti, ne, jer to pravi prijatelji ne rade, već vaša sreća čini i vašeg prijatelja sretnim i veseli se zajedno sa vama i dijeli vaše zadovoljstvo.

Lijepo je imati takvog prijatelja, svi ga imate, samo je pitanje da li ga želite ili ne. Ukoliko vi to ne želite, vašem prijatelju će biti  teško, ali će i dalje biti uz vas, a razlog zašto vas neće napustiti je taj jer duša je vaš najbolji prijatelj, zato vjerujte u nju, zamolite ju za pomoć i vidjet ćete da gore navedeno ipak postoji. Tražite li i dalje ili je vaša potraga upravo sada završila?

Autor: Z. Posavec