Dolomit

Zemlja porijekla: Brazil, južna Njemačka, sjeverna Italija, Austrija, Švicarska, SAD

Boje dolomita naziru se u crvenoj, svijetlo pink, sivo-bijeloj, žuto-braon boji i staklastog je sjaja. Jedini je kristal koji u sebi sadrži magnezij i kalcij. Vrlo je nježan kamen, ali ima jaka svojstva u davanju hrabrosti na svim nivoima, kao što su energetsko razmišljanje, spontano razmišljanje, potiče hrabrost u kreativnosti i manifestiranja samoga sebe.

dolomit

Dolomit, Foto: Flickr, subarcticmike

U poljoprivredi ga se koristi kako bi smanjio  kiselost zemlje, a kao sirovi materijal služi za proizvodnju cementa. Naročito je pogodan kod ublažavanja tuge, povrijeđenosti, anksioznosti, usamljenosti, umiruje ljutnju i pretjerane nervozne reakcije. Za njega kažu da pomaže kod hiperaktivnih ljudi, jer im stimulira energiju koja će ih dovesti u smirujuće stanje.

Dolomit utječe na energetske čakre s time što ne dozvoljava pozitivnoj energiji da se rasprši, već ju marljivo čuva i tako pomaže da ljudsko tijelo bolje funkcionira, da jasnije razmišlja, da umirujuće djeluje, čisti dušu i privlači srodne duše, jača porodične veze, ljudima koji su u pasivnom stanju pomaže da se pokrenu, pruža energiju sreće i zadovoljstva, pruža više životne snage, pomaže kod ovisnosti bilo kojeg oblika.

Za pink dolomit se kaže da pomaže onima koji imaju problema sa snom, jer ako se duša i tijelo ne uspiju odmoriti tijekom noći ni vi ne možete funkcionirati kako treba u toku dana, te vas to čini nervoznim, a zna se što nervoza povlači za sobom i koje su njene posljedice. Srčanu čakru otvaraju upravo svijetli dolomiti koji pomažu u smirenom radu te čakre bez stresa.

Naročito je pogodan za jačanje kostiju, zuba, mišića i mišićnih vlakna, čuva i štiti jajnike, žlijezde znojnice, a može liječiti gljivice i neke kožne bolesti.

Dolomit se puni uz gorski kristal, a prazni u kristalnoj čaši ili keramičkoj posudi s hematitom.

Autor: J. Nikšić

Vaš komentar

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.