Foto: Flickr, Julie McLeod

Mnogo je onih koji kažu da više vole čuti od partnera da kaže svaki dan “volim te “, pitam ih, zar vam riječi znače više od djela? Tada dolazi do začuđujućeg izraza lica, naravno lijepo je čuti kada ti netko kaže da te voli, ali smatram da je ljepše kada učini nešto, jer sa time ti pokazuje koliko te voli. Pođimo od toplog zagrljaja gdje se kroz tijelo osjete vibracije, a istinsku pravu ljubav duša osjeti, jer reagira na taj podražaj, naravno sve to dolazi spontano, bez nekog očekivanja, a upravo je to ono o čemu govorim, ne treba se pretvarati, treba se samo prepustiti, osjetiti, prihvatiti i na kraju i uzvratiti, jer razmišljajući što druga strana misli, tu već sami sebe sputavate učiniti ono što vam prvi glas govori, a on je jedini koji nikada ne iznevjeri.

Počnite pružati voljenoj osobi kao da je posljednji dan da ste s njom/njim, jer jedino tada će u zraku biti okruženje iskrene ljubavi, nemojte glumiti, samo se vratite u djetinjstvo kao kada vas je majka držala čvrsto u zagrljaju i vi ste se osjećali sigurno, osjetite ponovo taj dodir, stisak koji je čvrst, a opet toliko nježan da vam godi svaki dodir, osjetite ruke koje su provodnik velike ljubavne energije, jer preko njih osjetit ćete puno toga što vam niti jedna riječ ne može zamijeniti, jer riječima se sve može reći, ali ne može se osjetiti.

Kada jedna strana daje sebe samoga u cijelosti, a druga strana to ne uzvraća, što se dešava, upravo to da se osjeti veliko razočaranje, tuga, bijes, jer nije uzvraćeno, zato budite iskreni i priznajte sebi da to nije ona ljubav koju vi zaslužujete, sa takvom ljubavi nikada nećete biti sretni i ne bojte se biti sami na neko vrijeme, jer Bog zna kada i zašto spaja dvije osobe koje zaslužuju upravo takvu ljubav kakvu nam On šalje. I zato se nikada ne pitajte, da li je ta ljubav prava za vas, jer odgovor trebate potražiti u sebi, duboko unutar sebe, a kada dobijete odgovor, poslušajte ga, jer duša nikada ne griješi.

Mnogima tada ego proradi i pomisli, zašto ne probati, ali u ljubavi se ne smije probavati, ljubav treba osjetiti i onda je to ono pravo što bi svatko od vas trebao imati. Što možemo za kraj reći, već samo to da ne nasjedate samo na te dvije lijepe, slatke riječi, već počnite gledati koliko su jake na djelu, jer upravo su djela odraz vašeg zrcala koje je u vama, a drugoj strani nevidljivo. Počnite poštivati sebe, biti iskreni prema sebi, opraštati drugima, pomagati u dobru i zlu, jer će vam tada istom mjerom biti uzvraćeno.

Autor: J. Nikšić