Zemlja porijekla: Afrika, Australija, Rusija, Indija, Brazil, SAD, Borneo, Namibija

Dijamanti se mogu naći u raznim bojama kao što su prozirna, žuta, plava, ružičasta, smeđa, blijedo pink i imaju jaku kristalnu strukturu. Kaže se da je dijamant jedan od najjačih kristala kojeg ne treba čistiti niti puniti. U svojoj savršenoj formi postiže visoki sjaj, to je nadasve najjači kristal u svom metafizičkom pogledu.

dijamant

Dijamant, Foto: Flickr, Ronnie Scotch Finger

Dijamant je simbol čistoće, a njegova čista bijela svjetlost može vam pomoći da svoj život dovedete u jednu pozitivnu cjelinu, učvršćuje veze među partnerima time što donosi čistu ljubav i jasnoću. Smatraju ga znakom vjernosti. Nazivaju ga i kraljem kristala. Prodire duboko u vaše biće i otvara spiritualnu vezu više nego bilo koji drugi kristal.

To je kristal velikog čišćenja, jer otklanja iz organizma blokade koje su se nakupljale tijekom vašeg života, djeluje i otklanja štetna zračenja, pojačivač je pozitivne energije, kamen je bogatstva, na suptilnom nivou zacjeljuje Auru, jer njegova čista svjetlost će izdvojiti sve što je negativno i preobraziti negativnu energiju u pozitivnu.

Dijamant pomaže da sanirate mentalnu bol, emotivnu bol, pretjerani strah, te donosi nove početke. Kreativan je kamen, pa stimulira maštu, pomaže vam da jasno sagledate stvari i da ih gledate na drugačiji način, donosi jasnoću uma, te tako pomaže vašem prosvjetljenju.

Liječi glaukom, pomaže kod oboljenja očiju, a naročito kod vida jer ga bistri, koristan je za mozak, utječe na alergije i razna kronična stanja, dovodi vaš metabolizam u ravnotežu, preventivno djeluje na bubrežna i srčana oboljenja, stimulira rad žlijezda, pomaže kod bolova zglobova, leukemije, a koristi ga se i kod trovanja, zacjeljuje popucale kapilare u vašem tijelu, jača vam snagu i daje vam volju pri suzbijanju ovisnosti od alkohola, duhana, prekomjernog konzumiranja hrane i tome slično.

Dijamant se od davnina upotrebljava kod meditacije.

Autor: J. Nikšić