Darove kupujemo i poklanjamo voljenim osobama da im ostanu u sjećanju nas samih. A što su to darovi koji dolaze iz srca? Da li postoji veći dar iz srca od ljubavi? Ljubav je dar koji poklanjamo najdražim osobama i taj dar je najcjenjeniji koji se može pokloniti.

Poklon

Poklon, Foto: Flickr, asenat29

Ljubav je ono što ne možemo platiti, jer ona nema cijenu. Ljubav je ono što najviše očekujemo, a koju moramo znati podijeliti. Ljubav se može podijeliti s partnerom, obitelji i prijateljima.

Ako ona dolazi iz srca, ta ljubav može biti vječna, ako vam je uzvraćena. Zato širite i dijelite ljubav na sve one što vam nešto znače u životu. Poklanjajte lijepe riječi, osmijeh, dobra djela, dobre i pozitivne misli.

Ako darovi iz srca dolaze s puno ljubavi to i ne moraju biti skupocjeni pokloni, dovoljan je i jedan poziv ili sms poruka sadržaja:”Kako si?”

Podarite topli zagrljaj osobama koje vas cijene i priskoče u pomoć u bilo kojem trenutku kada vam je to najpotrebnije. Nemojte poklanjati reda radi, već to učinite kada vi osjećate da bi htjeli nešto pokloniti. Neka taj dar odražava vašu osobnost, domišljatost i satkanu ljubav u tom daru.

Zapamtite da sve što radimo, to nas odaje, to smo mi. Svaki dar govori o nama. On govori o tome koliko imamo duha, šarma i koliko smo se potrudili da kroz taj dar dajemo ljubavi.

Ponekad to može biti i najmanja sitnica, ali pri tome je važan sam čin poklanjanja. Neka to bude uz topli zagrljaj i topli osmijeh.

Poklanjajući ljubav, suprotna strana će to znati prepoznati jer zna da ne očekujete za uzvrat bilo što, već da vam istom mjerom uzvrati, a ljubav ne košta, ona je tu da se dijeli i čuva u dubini vaše duše.

Zato ne razbijajte glavu što možete učiniti da bi nekoga razveselili, jednostavno joj to pokažite.

Autor: J. Nikšić