Citrin

Zemlja porijekla: Brazil, Madagaskar, Rusija, Francuska, Britanija, SAD

Boja citrina prevladava od svijetlo do tamno žute, zlatnosmeđe, čađavosivosmeđe  i staklenog je sjaja. Citrin spada među snažne minerale, snažan je regenerator i pročistač, kaže se da ima jaku sunčevu moć, grije i dopunjava energijom i kreativan je kristal. Apsorbira, preobražava, raspršuje i uzemljuje negativnu energiju na svim nivoima vašeg bića, štiti auru, čisti čakre, pomaže kod intuicije.

citrin

Citrin, Foto: Flickr, jaja_1985

Podučava kako otkriti da bolje i lakše napredujete, kako doći do boljeg uspjeha, potiče dijeljenje onoga što posjedujete, a opet da zadržite bogatstvo. Omogućava da otkrijete radosti u svom životu, otklanja sve negativnosti, popravlja samopouzdanje i samouvjerenost, pomaže kod otklanjanja destruktivnih stavova.

Pomaže da razvijete pozitivan stav, da budete manje osjetljivi, da gledate pozitivno na budućnost, poboljšava motivaciju, aktivira kreativnost, pojačava individualnost, potiče na vaša osobna mišljenja i zaključke. Pomaže da se zaboravi prošlost, potiče uživanje u novim iskustvima i podržava da pronađete najbolje rješenje.

Na mentalnom nivou pojačava koncentraciju, pomaže kod depresije, strahova i fobija. Pomaže kod emotivne uravnoteženosti.

Citrin se ne čisti.

Na fizičkom nivou daje energiju i okrepljuje fizičko tijelo. Citrin stimulira probleme kod probavnog sustava, stimulira slezenu i gušteraču, suprotstavlja se raznim infekcijama bubrega i mokraćnih kanala, poboljšava cirkulaciju krvi, problema sa očima, aktivira timus, grije i jača živčani sustav, otklanja celulit, pomaže kod menstrualnih problema i simptoma menopauze, pomaže kod umora i iscrpljenosti.

Autor: J. Nikšić

Vaš komentar

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.