Mnogi već znate da je urednost i čistoća u vašem životnom prostoru pola zdravlja. Imate biljke koje zrače pozitivnošću, ali se ipak kroz neko vrijeme dešava da one počinju žutjeti i na kraju ugibaju. Životinje također ukazuju na “ono nešto”, nemirne su, a vama to bude neobješnjivo.

cvijet

Cvijet, Foto: Flickr, Yashna M

To su neke od mnogih pojava zbog kojih se vi loše osjećate u svom prostoru. Da li ste se ikada zapitali što je to kad vas obuzme neka hladnoća, nemir, tuga, ljutnja, pa i bijes u prostoru u kojem živite? Možda jeste, ali niste dolazili do odgovora?

Vaš prostor ispunjen je negativnom energijom koja se godinama uvlačila u sve što vas okružuje i sada, kada je ona počela djelovati, vama ništa ne ide kako bi željeli. Osjećate da nešto nedostaje, ali ne znate što.

Čišćenje negativne energije u prostoru može utjecati na vaše zdravlje, strahove, depresije, sukobe sa vašim najbližima, bolesti životinja, biljaka i još mnogo toga. U davna vremena ljudi su čistili svoje prostore, jer su živjeli u skladu sa prirodom, osjećali su energiju u zraku, a danas je to sve manje prisutno, jer se nema vremena razmišljati o tome.

Treba napomenuti da je čišćenje prostora poželjno ako ste tek uselili u novi stan, kuću, iznajmili prostor ili kupili staru kuću koju trebate renovirati, jer se sva prijašnja energija zadržala u zidovima, stropovima, u podovima, u namještaju, biljkama ako su ostavljene u iznajmljenom stanu, jer jedino ćete na taj način moći funkcionirati u novoj sredini.

Tu bi spomenuli i rješavanje stare odjeće i obuće koju više ne trebate, jer i kroz njih je prolazila negativna energija koju treba eliminirati. Vjerujte da se loša energija uvuče u sve pokretno i nepokretno. Postoje mnogi načini kako se čisti negativna energija i svatko ima svoj mali ritual, ali tu nije važno na koji se način radi, važno je to da osoba ima iskustva, da osjeti energiju, da vam može dati savjet i da vam tim putem olakša život, kako vama tako i ostalim ukućanima.

Iskustava govore da je najbolje čistiti prostor kad su povoljni vremenski uvjeti, te odabrati trenutak kada nitko neće smetati, jer se to sve radi u miru i tišini, a kasnije je dovoljno jednom godišnje provjeriti da li treba energiju osvježiti ili ne.

 

Udruga “Anđeoski dodir”