Zemlja porijekla: Italija, Rusija, Rumunjska, Britanija, Njemačka, Dominikanska Republika, Poljska, Španjolska, Meksiko

Ćilibar – Jantar se ne svrstava strogo u kristal, jer je to smola drveta koja se stvrdnjava i fosilizira, te ima snažnu povezanost sa zemljom i po prirodi je kamen koji uzemljuje više energije. On je jak iscjelitelj i pročistač koji izvlači negativnu energiju iz tijela i potpomaže čišćenju energetskog bića. Nalazi ga se u zlatno-smeđoj ili žutoj boji.  Pojačava snagu tijekom rehabilitacije, te tako pomaže kod bržeg oporavka poslije bolesti.

ćilibar jantar

Ćilibar-Jantar, Foto: Flickr, Mersey Viking

Privlači ljubav i stimulira sreću i zadovoljstvo, pomaže pri otklanjanju depresije i svega što je vezano za emotivnu čakru, upija negativnu energiju koju pretvara u pozitivnu, te tako stimulira ka samoiscjeljenju. Donosi stabilnost u životu, jer povezuje želje da se ostvaruju u pozitivnom smjeru, stimulira intelekt, potiče na pozitivno stanje uma i kreativno izražavanje.

Donosi ravnotežu i strpljenje, dobar je izvor za pamćenje, smanjuje stres, liječi želudac, slezenu, jetru, bubrege, smanjuje probleme sa zglobovima, a kao eliksir pomaže za liječenje rana jer je odličan prirodan antibiotik. Kod emotivnih stanja potpomaže pri smirenosti i razvijanju povjerenja, a na duhovnom nivou donosi mudrost.

Primjenjuje ga se kao dobar zaštitnik kod radijacije, naročito kod rendgenskih zraka, sunčevih zraka, kompjutera i svega što zrači. Smiruje bol u leđima, pomaže kod reumatičnih oboljenja, artritisa, artroze, pojačava koncentraciju.

Ako ga se nosi na koži, oslobađa vas od svih vrsta kožnih bolesti i raznih alergija. Dobar je za sve vrste upalnih procesa koji se događaju u vašem grlu, kao i kod gušavosti.

Za samoiscjeljivanje treba odabrati čisti ćilibar koji u sebi ne sadrži fosilizirane insekte.

Autor: J. Nikšić