Ceruzit

Zemlja porijekla: Namibija, Meksiko, Australija, Indija, Rodezija, Brazil

Nalazi ga se u prozirnoj boji, bijeloj boji, sivoj i žutoj boji. Pošto u sebi sadrži dosta olova, neki ga nazivaju i bijelim olovom.

Ovaj dragocjeni kristal povezuje se s višom mudrosti i karmičkom svrhom, jer kroz meditaciju možete otkriti mnoge tajne koje su vezane za vas same, pa čak i one iz prošlih života. Pomaže da otpustite prošlost i njene posljedice koje vas prate i u ovom životu. Ceruzit će vam pomoći da jasnije sagledate lekcije koje učite, te tako pomoći napretku čovječanstva.

ceruzit

Ceruzit, Foto: Flickr, Zopilote0

Mnogi ga koriste na svojim putovanjima, jer to je kristal koji eliminira pretjerani umor i pomaže da se prilagodite drugačijoj kulturi. To je kristal koji vas prilagođava na situacije prema kojima ponekad osjećate jak unutarnji otpor. Potpomaže kod donošenja odluka bilo privatnih, bilo poslovnih, uči vas kako da postanete fleksibilni, te kako da preuzmete odgovornost, nadalje to je kristal koji pomaže pri oslobađanju napetosti organizma, anksioznosti i ukazuje vam kako da se prilagodite naglim promjenama.

Ceruzit smiruje glavobolju, živčani sustav i pomaže kod nesanice. Donosi vitalnost i energiju u vaš organizam. Poboljšava komunikaciju, olakšava korespondenciju i donosi sposobnost boljeg slušanja onoga koji iznosi informacije.

Ovaj kristal dovodi do balansa lijeve i desne strane mozga, ima iscjeljujuće sposobnosti kod bronhijalnih tegoba, povezuje vas s Višim Ja, jer su mnogi nesvjesni svog Višeg Ja zato što imaju puno negativnosti u svom biću, a najčešće se tu naziru dileme i sumnje.

Ceruzit inspirira zadovoljstvo i osjećaj  zahvalnosti. Kao eliksir ima djelovanje na razne insekte, a može ga se poprskati i po kućnim biljkama i cijeloj prostoriji za uništavanje sitnih gamadi koje su nevidljive prostim okom.

Autor: J. Nikšić

Vaš komentar

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.