Zemlja porijekla: Rusija

Boja mu je ljubičasta s mješavinom ostalih minerala, staklenog i svilenog sjaja. To je kristal preobražaja, potiče vibracije promjena i povezuje s višom stvarnošću, pomaže pri mirenju s velikim promjenama na duhovnom nivou, pročišćava auru i stimulira ljubav, dovodi do fizičkog i emotivnog iscjeljenja.

razni kristali

Razni kristali, Foto: Flickr, weisserstier

Pomaže da sadašnji trenutak prihvatite kao vaš savršeni trenutak, omogućuje da prihvatite druge ljude onakvima kakvi oni jesu, otpušta duboke strahove, daje vam motiv, entuzijazam i spontanost, smanjuje stres i brige, te time donosi jedan opušteni i smirujući stav.

Na mentalnom nivou potiče na vaše odluke da ih lakše i brže donesete, te da niste ovisni o tuđem mišljenju, već da stojite iza vaše svake odluke.

Na duhovnom nivou dovodi više ja u svakodnevnu realnost, te vam pomaže kod vlastitih vizija da imate uvid u prošle živote, te tako ispravite sve ono što vam u sadašnjem životu stvara problem i brige.

Čaroit negativnu energiju pretvara u pozitivnu, te tako djeluje iscjeljujuće, regulira krvni tlak, liječi oštećenja jetre, ublažava grčeve i bolove, djeluje na duboki san, razvija osjećaj strpljenja, vrijednosti i marljivosti, pozitivno utječe na imunitet, centralni i vegetativni živčani centar, regulira probavni trakt, poboljšava rad srca.

Eliksir ovog dragulja pomaže kod pročišćavanja fizičkog tijela i stabilizira emotivnu nestabilnost.

Čisti se pod mlazom mlake tekuće vode, a može ga se nadopuniti na suncu ili uz gorski kristal ili ametist.

Autor: J. Nikšić