Budi hrabriji nego ikad, ustani brže nego što si pao

Svako ono jučer koje je iza mene moj je život, moje iskustvo i moja stvarnost. Svako moje danas pokazatelj je da sam živ, pokazatelj je da još postojim i da ispred sebe imam još jednu priliku. Imam novi dan u kojem se iznova stvara još jedan djelić života. Imam sebe, imam svoj život. Ovo ne mogu samo ja reći nego svi mi koji ovo čitamo, svi mi koji ugledamo svijetlo dana, jer svjetlo je naša prilika, naš novi dan.

plamen ljubavi

Plamen ljubavi, Foto; Flickr, -closed- look 4 /MyVisualPoetry

Život čine usponi i padovi i kao da zaboravimo koliko je život vrijedan, dopustimo da lijepe uspomene brzo izblijede, a prihvatimo crnilo, prihvatimo obrasce življenja koji nam najmanje odgovaraju. Dopustimo da pobjede zamjene porazi, a u konačnici doživimo predaju pred sobom, pred vlastitom istinom ili pak zabludom. Predamo se, jer čini nam se da je nepravedno da se većinu svog života borimo, pa čak i u igri koliko god uživali u njoj se borimo da pobijedimo, da uspijemo, jednostavno borimo se jer borba predstavlja našu želju za životom.

Život zna biti surov, težak, gotovo nemilosrdan i donosi iskušenja za koja većinom nismo spremni, ali isto tako koliko god bio surov on je jedan, imamo ga sada, on je neponovljiv, on je neprocjenjiva vrijednost, i znaš što – on je tvoj. Bori se, jer borba predstavlja tebe, tvoju želju i tvoj život.

Mnogi će reći „nemam snage da se borim, ne mogu više“, ali svoju snagu traži u svojem životu, u svakom iskrenom prijatelju, snaga trebaju biti ljudi koji tvoj život čine posebnim, koji mu daju na važnosti. Svoju snagu traži i u svim oni prelijepim i čarobnim trenucima koje si doživio i proživio, u svim onim uspomenama koje svaki puta iznova zagolicaju srce, u svim onim idejama koje čekaju da ih istražiš, da ih sprovedeš u djelo. Svoju snagu traži u svome srcu, u snovima koje sanjaš kada si budan, svoju snagu traži u Bogu jer ti si stvoren na njegovu sliku, a On može sve. Možeš i ti, vjeruj.

Možda se bojiš, smatraš da nisi dovoljno hrabar, ali što znači biti hrabar? Hrabrost znači skupiti snagu, ustati i izdignuti se i krenuti dalje čak i onda kada problemi djeluju nerješivo, kada se sve čini neizvedivo i nemoguće. Biti hrabar znači krenuti naprijed kada ti se život ruši poput kule od karata, biti hrabar znači boriti se, znači željeti, vjerovati, biti odvažan.

Budi hrabriji nego ikad, ustani brže nego što si pao, nastavi svoju borbu. Nikada ne odustaj od vjerovanja, ne odustaj od nade da će sve biti dobro. Ne odustaj od vjere da iza svega lošega dolazi dobro, ne odustaj od vjere u bolje sutra, niti od vjere u ljubav. Vjeruj u svoj život i ne odustaj od sebe i svojih snova jer tvoji snovi tvoja su snaga, hrabrost i tvoja stvarnost.

Autor: Zdravko Posavec

Komentari

 1. Svaki dan sama sebi kažem bit će bolje, ti to možeš. Vjerujem da će Sunce doći i potjerati ove tmurne oblake iz mog života. Vjerujem i znam da ću zaboraviti ovaj tmurni period jer imam jako puno lijepih uspomena, koje me drže i daju snagu. Hvala Vam na ovoj krasnoj objavi.

 2. Mirko Petrović Mikrobend kaže:

  PRRREEEDIIVNOOO
  PRREELEEPOOO
  PRREEMOOĆNOOO.
  Hvaalaa vrrrlooo

  • Cica Veljkovic Milojevic kaže:

   Kad potrazis put u srediste sebe staze bivaju tesnje i tesnje i skrijem se u zaklon tvog uha kao mindjusa od duple tresnje….

 3. Milica kaže:

  <3

Komentiraj

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.