Zemlja porijekla: sa obala Pacifika vade se najljepši biseri, a najveća nalazišta su u Japanu, Kaliforniji, Šri Lanki, Kini, Tajlandu.

Stvaranje bisera odvija se u školjkama, bilo morskih, bilo slatkovodnih, a širom svijeta morski su najcjenjeniji. Nalazimo ih u raznim bojama, bijeloj, srebrno-bijeloj, crnoj i ružičasto-crvenoj.

biser
Biser, Foto: Flickr, Михал Орела

Biseri simboliziraju iskrenost, čistoću i mudrost. Nosi ih se sa dostojanstvom jer oni to zaslužuju. Govori se da su biseri ogledalo vas samih. Odražavaju žensku jin energiju i podižu energiju za samopoštovanjem i prihvaćanjem samoga sebe. Stari narodi govore da tko god nosi bisere da im oni donose sreću.

Označavaju čisto srce i nevinost, a također podižu duh na jednu višu razinu koji postaje smiren, dobroćudan, širi ljubav na sve oko sebe. Simbol su čiste ljubavi, čistoće, skromnosti, uspjeha i sreće. Povezuje ih se sa čakrom solarnog pleksusa i kao takvi imaju dobar učinak na čir u želucu, probavu, jača imunitet, otklanjaju emotivni stres, jačaju živčani sustav i oslobađaju organizam od unutarnjih blokada na svim centrima vašega bića.

Također pomažu pri radu nadbubrežnih žlijezda, problema sa očima, pomažu pri regulaciji tjelesne težine, te upozoravaju na lažna prijateljstva i osobe koje bi htjele manipulirati s vama.

Biseri posjeduju i iscjeljujuća svojstva na mentalnom, emotivnom nivou i fizičkom nivou. Jedini su koji imaju najviše sjaja i topline od bilo kojeg drugog kristala, visoki sjaj i vole svjetlost dana. Preporuča se da se biseri ne posuđuju nikome kako ne bi došli u doticaj sa drugom energijom, a koja vama kasnije ne bude odgovarala. Čisti ih se u soli. Njih jednostavno treba voljeti.

Autor: J. Nikšić