Bezvoljnost

Foto: Flickr, brains the head

Ponekad imate osjećaj kao da se cijeli svijet okrenuo protiv vas, trudite se,  ali stvari stoje na mjestu ili se još dodatno zakompliciraju, te polagano gubite volju za bilo što, pa tako i samog sebe. Nije vam bitno apsolutno ništa jer onog trenutka kada ste izgubili volju za sebe vi ste pali u bezvoljnost.

Bezvoljnost je faza koja se zna pojaviti kod ljudi, a razlozi mogu biti razni. Svaki pojedinac na svoju trenutnu situaciju i svoj problem gleda vlastitim očima, rješava ga vlastitim stavom, tako da razlozi  padanja u bezvoljnost mogu biti apsolutno sve situacije, svi događaji, jer svi ste različiti i upravo zbog te različitosti sve funkcionira.

Nekome razlozi padanja u stanje bezvoljnosti mogu biti situacije na ljubavnom području, nekome mogu biti na financijskom području, nekome zbog neuspjeha, nekome zbog kritike koju je dobio, nekome zato što nije dobio ono što je želio i stotine drugih razloga.

Bezvoljnost nije bolest, ali pokazuje jako puno stvari na kojima vi kao pojedinac možete naučiti, možete sebe kroz svoju bezvoljnost graditi i uzdizati. Kada se nađete u situaciji da padate u bezvoljnost, razmislite imate li uistinu razlog da si priuštite tu fazu gdje će vam sve biti  ravno. Svi imate trenutaka koji znaju biti teški, ali ako se pustite u fazu bezvoljnosti ti isti problemi neće se riješiti, već će vam postati još kompliciraniji, te je pitanje kako ćete se dalje nositi sa tim.

Nemojte dopustiti da vam svaki problem stvara namrgođeno lice, ne gledajte na svoje probleme kao na nešto najgore, jer htjeli vi sebi priznati ili ne, postoje gore situacije od vaše,  bez obzira o kojem se polju života radi. U trenucima bezvoljnosti pokazujete koliko ste zapravo spremni živjeti, pokazujete koliko ste veliki i jaki, pokazujete koliko imate želje i koliko sami sebi želite dobro, pokazujete svoj stav i karakter, pokazujete sebe onakvima kakvi jeste, jer život nisu samo lijepi i sretni trenuci. Život su trenuci koji sadrže i loše trenutke, a ako u svakom lošem trenutku padate u bezvoljnost onda se upitajte što je za vas život.

Bezvoljnost je negativna energija koju može pobijediti apsolutno svaki pojedinac, samo je bitno koji ćete stav zauzeti u situacijama koje bi vas mogle dovesti do bezvoljnosti. Osmijeh i smijeh pravo su rješenje za bezvoljnost, smijeh pobjeđuje energijom koju oslobađa, a iziskuje jako malo truda, možete se smijati svugdje i ne košta vas ništa. Na taj način pobjeđujete negativnu energiju bezvoljnosti, a vi odlučite da li je lakše reći ja to ne mogu ili se nasmijati samom sebi.

Autor: Z. Posavec

Vaš komentar

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.