Foto: Flickr, Namibnat

Trčanje po livadama i hvatanje leptira u letu, sreća koja tada sjaji iz dječjih očiju je ogromna. Stotine stvari koju djeca rade čine ih sretnim, bez obzira radi li se o trčanju livadom, hvatanju leptira, skakavaca i ostalih životinjica, skakutanja po lokvi vode ili kopanje po blatu. Sve to ih čini  sretnim, a oni ne razmišljaju što će im netko reći ili misliti o njima. Njima je bitno da učine ono što žele, njima je bitno da sebe zadovolje. Ne, oni to ne rade da bi nekome nanijeli bol ili neku drugu negativnu emociju, oni to čine jer slušaju svoju intuiciju.

Djeca su bića koja su vođena isključivo intuicijom. Često puta kada pričaju spominju svoje super heroje, da će oni biti to kada odrastu, jednostavno, uz njih se moraš nasmijati. Sami se možete sjetiti svojeg djetinjstva i stvari koje ste radili, situacija gdje ni sami ne znate kako ste ostali neozlijeđeni, o svojim maštarijama i snovima, o svojim vilama i vilenjacima, o svim stvarima koje su vas tada činile sretnima. Dječji dani ostaju urezani u sjećanju i znaju izazvati smijeh i suze kada ih se sjetite.

Djeca su čista bića puna ljubavi i dobrote, oni su Anđeli. Kako odrastaju tako ih okolina počinje puniti informacijama koje su im nepotrebne, oni upijaju sve što vide i čuju, iako odrasli misle da djeca to ne razumiju, oni to itekako razumiju samo ne znaju reći što o tome misle, jer oni osjećaju. Često roditelji svojim ponašanjem djeluju na ponašanje svog Anđela, jer to njima kao odraslima ne odgovara, jer se oni ne osjećaju dobro, pri tome misleći na ono “što će drugi reći, kakvo mi je to dijete”.

Ne brinite za to što će drugi reći, brinite se o sebi i onom djetetu koje je možda kraj vas, ali svakako brinite i o onom djetetu koje je u vama. Vjerovatno se pitate gdje je dijete jer vi ste odrasli, no dijete je u vašoj nutrini. Dugo vremena niste pitali sebe što želite raditi i upravo zbog toga dijete u vama je lagano  tonulo u san. Anđeo u vama spava i čeka trenutak da ga se probudi. Budite  mudri i probudite dijete u vama, probudite usnulog Anđela u sebi i odmah ćete se bolje osjećati.

Svatko od vas zaslužuje da osjeća radost koja leži u vama samima, samo je pitanje vremena kada ćete osvijestiti to sve u sebi, jer vrijeme jako brzo prolazi i nije potrebno  čekati nekoga ili nešto da se to desi. Pokrenite se i počnite koliko je to god moguće ponovno biti ono što ste bili, a odrastajući putem ste izgubili. Nije važno da li će vas netko promatrati i misliti o vama da nešto nije u redu sa vašim ponašanjem, važno je to da ono što radite da se vi osjećate ispunjeno, a ponekad je dovoljno samo se i nasmijati nepoznatom prolazniku i poželjeti mu ugodan dan i sigurno ćete se i vi bolje osjećati ako vam taj isti uzvrati osmijehom.

Odvojite par minuta dnevno za sebe i učinite nešto pozitivno, jer sve kreće od vas. Na komadu papira ispišite svoje želje, snove i stvari koje želite uraditi, te krenite od one koja je najlakša za ostvariti. Ne brinite što će drugi reći, što će oni misliti o vama. Vi se potrudite ispuniti u svojoj nutrini čim više želja. Nutrini nije potrebno materijalno bogatstvo već tražite mir i ljubav, a iz njih će se roditi  sreća .

Svatko tko u toku dana osjeti kroz emocije imalo sretnih trenutaka, zdraviji je od onih koji to ne osjećaju, zato pokušajte dati od sebe najviše, iako je to ponekad teško, ali svaki trud se isplati, jer ovaj život koji je pred vama daje vam naslutiti kako ćete ga živjeti. Budite mudri i ne prepuštajte sve odluke egu koji neke stvari ne razumije, zato vam je tu vaš Anđeo kojega trebate samo malo bolje osluhnuti.

Autor: Z. Posavec