Zemlja porijekla: Brazil, Indija, Mozambik, Kanada, SAD, Austrija, Namibija

Amazonit je jako umirujući kamen koji smiruje živčani sustav i mozak, te tako djeluje smirujuće na psihu. To je kamen komunikacije, kreativnosti i mira, povjerenja, stvara osjećaj snage, te potiče na iskrenost i čistu ljubav prema sebi.

amazonit

Amazonit, Foto: Flickr, Bob Richmond

Plavo – zelene je boje, sjajan sa venama, različitih veličina, balansira mušku i žensku energiju, a kažu da je odličan izbor za umjetnike. Na emotivnoj razini, amazonit iscjeljuje emotivnu traumu koja se uvukla u podsvijest, smanjujući time zabrinutost i strah, čisti od negativne energije i raznih frustracija.

Amazonit liječi i otvara srčanu i grlenu čakru te tako poboljšava komunikaciju, također ga se koristi za otvaranje trećeg oka i poboljšanju intuicije. Koristan je kod osteoporoze, karijesa, nedostatka kalcija ili viška kalcija u organizmu, jer vraća u ravnotežu poremećaje metabolizma koji dovode do tih promjena. Također umiruje grčeve mišića. Vodi vas u dubok i opuštajući san.

Štiti od srčanih tegoba, pomaže rad tiroidne žlijezde, jetri, kod poteškoća s kičmom, te problema s zubima. Štiti i od elektromangnetnih zračenja, te ga se može postaviti u blizini bilo kojeg predmeta koji je podložan zračenju. Pomaže kod samodestruktivnog ponašanja, a naročito ako se doživjela emotivna trauma (razočarenje).

Za amazonit se kaže da je to kamen nade.

Autor: J. Nikšić