Volja je snaga koja vas gura naprijed

Foto: Flicker, Newtown grafitti

Ponekad život zna biti težak, znaju se zaredati loše situacije koje su isprepletene raznim događajima. Svaka  od njih ostavlja trag na vama, ali pojedine situacije vam stvore stanje bezvoljnosti, ali to si nemojte dopustiti, jer volja je vaš vjerni suradnik.

Volja je energija koja vam daje snagu, ali nikad nije nametljiva, volja je energija koja će uvijek u vama pronaći optimizam i probuditi ga, volja je energija uz koju možete puno postići i ona će vas uvijek gurati u pozitivnom smjeru, uvijek će biti uz vas, volja je energija koja će vas dizati u teškim trenucima, uz volju ćete se osjećati  jače i sigurnije,volja je energija koja će uvijek biti iza vaših leđa i gurati vas prema naprijed samo ako to imalo želite.

Svi kroz život pokušavate ostvariti svoje ciljeve, do ciljeva dolazite kroz svoje planove, ali tek jedan mali dio vas dođe do cilja. Mnogo vas kada se neki od vaših planova ne ostvaruju  kada vi želite i kako vi želite, počinjete forsirati, počinjete zapomagati i kukati, žalite se na izgubljeno vrijeme, u svemu vidite razloge neuspjeha, ali stanite malo, duboko udahnite, i sagledajte situaciju onakvu kakva je ona uistinu. Vi ste samo izgubili volju, izgubili ste onu pozitivnu energiju koja budi sve pozitivno u vama.

Ako neki od vaših planova i ciljeva ne uspije onda kada vi to želite, to ne znači da nećete to uspjeti učiniti, nego se samo neke stvari nisu uspjele  poklopiti, te trebate čekati idealan trenutak. Bit će i teških trenutaka u vašim planovima i ciljevima, ali čim vaša volja bude prisutna kod vas u takvim situacijama, energija će prepoznati vašu volju, prepoznati će vašu želju, prepoznati će vašu snagu u teškim trenucima, te će vam postepeno otvarati put prema cilju. Svaki težak trenutak koji vi podnesete sa voljom, energija će prepoznati i otvarati će vam  vrata koja vas vode sve više u pozitivnu energiju, čistit će vam put koji vas vodi ka konačnom uspjehu u životu.

Volju možete izgubiti na kratki trenutak, ali nikada ne dopustite da izgubite volju za život, jer život bez volje za njega postaje prava muka, život bez volje postaje lutanje po začaranom labirintu, život bez volje postaje besmisleno forsiranje nečeg što se neće ostvariti i što se ne zove život, život bez volje je pustinja, život bez volje nema smisao i cilj.

U životu možete izgubiti prijatelje, roditelje, djecu, braću, sestre, ali nikad  ne dopustite da izgubite svoju volju, jer tek tada ćete vidjeti  koju vrijednost ste izgubili, jer ako ste izgubili volju, izgubili ste sve.

Autor: Z. Posavec

Vaš komentar

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.