Sklad i kako se on odražava na vas

Ponekad se ljudi zanesu i zanemare osnovne životne stavove. Počinju  se voditi nekim stavovima koji ih odvode od moralnih načela, a svako odstupanje od pravog morala stvara lažnu i nestvarnu sliku života u kojoj na kraju strada sam pojedinac.

Foto: Flickr, edenpictures

Svatko ima svoj vlastiti pogled na svijet i život oko sebe i gotovo svatko za sebe misli da čini ispravnu stvar, da ima ispravne stavove i to je sloboda i pravo svakog pojedinca. Svatko kao pojedinac trebao bi se zapitati živi li u skladu?

Mnogi će reći da žive u skladu, ali prije nego li izgovorite razmislite malo je li to uistinu tako, jer sklad se ne odnosi samo na vas, sklad se odnosi na sve što postoji na ovom Planetu, sklad se odnosi na sve što postoji u Svemiru, sklad se odnosi na kompletan život i svaki njegov trenutak.

Apsolutno sve što postoji na ovom Planetu postoji s razlogom i jedno bez drugoga ne može opstati, zato je potrebno da se živi u skladu. Kroz sklad se unosi ravnoteža i olakšava se sveukupno funkcioniranje. Iako će mnogi samo reći da je to glupost, ali razmislite malo možete li sami opstati na ovom Planetu. To nije glupost, to je stvarnost. Da nestanu sve biljke, životinje i svi ostali živući organizmi na ovom Planetu i vaš osobni život bio bi ugrožen.

Svaki pojedinac odlučuje za sebe i za svoje postupke koje radi kroz život snosi posljedice. Ali svatko se može potruditi da živi u skladu sa svijetom oko sebe. Nije teško kako se čini, naprotiv, život u skladu je vrlo jednostavan, a ono što se dobiva kroz sklad je nešto što se ne može kupiti novcem.

Kroz sklad vi sebe uzdižete kao osobu, kroz sklad pokazujete da poštujete živi svijet oko sebe, kroz sklad vi šaljete ono najbolje od sebe prema drugim živućim organizmima, kroz sklad vi primate od drugih živućih organizama natrag ono najbolje. Kroz sklad sa svijetom oko sebe iskazujete izričito poštovanje prema Svemiru, a on to vaše poštovanje nagrađuje s mirom, srećom i pruža vam ono što je najbolje za vas. Otvara vam puteve, jer sklad je dio vas koji pripada Svemiru.

Autor: Z. Posavec

Vaš komentar

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.